عادله

ندالم توضیح

عادله

ندالم توضیح

  • ۰
  • ۰

پیشگیری و درمان بیماری بواسیر در کودکان : بیماری بواسیر ناراحت کننده است، با اینکه این بیماری در میان بزرگسالان شایع است، ولی می تواند در بین نوزادان و کودکان نوپا نیز شیوع داشته باشد. نوزادان نیز دارای بافت های هموروئیدی هستند که گاهی اوقات می توانند متورم شوند. بواسیر در کودکان با مراقبت های پزشکی و خانگی قابل کنترل و درمان است. با مطالعه این مقاله متوجه علت ایجاد بواسیر و علایم و روش های پیشگیری و درمان آن در کودکان خواهید شد، با ما همراه باشید.

بیماری بواسیر

بواسیر  بیماری است که در اثر وارد آمدن فشار بیش از اندازه به عروق، موجب تورم آن ها می شود. در واقع این عارضه باعث واریسی شدن این عروق می گردد. به طور معمول، هموروئید به عنوان یک بالشتک عمل می کند. اما هنگامی که متورم شد از مقعد بیرون می زند و درد و ناراحتی های مکرری ایجاد کند. و ممکن است بیمار خونریزی از مقعد را نیز تجربه کند. نوزادان نیز دارای بافت های هموروئیدی هستند که گاهی اوقات می توانند متورم شوند. بواسیر را می توان با استفاده از برخی از روش های درمان و درد ناشی از آن را التیام بخشید.

علائم بیماری بواسیر در کودکان چیست؟

اگر کودک شما به هنگام نشستن یا استراحت بر روی پشت و یا در حین دفع مدفوع، در قسمت مخرج خود احساس ناراحتی کند و مداوما گریه کند، بهتر است که علائم بیماری بواسیر را بررسی کنید.

  1. وجود لکه های خون در پوشک و مدفوع: این اولین نشانه ی بیماری بواسیر است. قبل از دور انداختن پوشک کودکتان بهتر است آن را نگاه کنید. متورم شدن رگ های هموروئیدی می تواند باعث دیده شدن خون در مدفوع کودک شود. لکه های خونی در پوشک و مدفوع می توانند نشان دهنده ی این باشند که کودک دچار انسداد شده است.
  2. وجود التهاب، قرمزی و خونریزی مقعد: اگر خون در مدفوع و پوشک کودک وجود مشاهده کردید، سپس دریچه مقعد نوزاد را بررسی کنید. هموروئید خارجی (در کنار التهاب اطراف مقعدی) با قرمزی همراه است. در موارد حاد، سبب خونریزی مختصری در اطراف مقعد خواهد شد.
  3. خارش و تحریک در قسمت پایینی لگن: بواسیر باعث ایجاد خارش و ناراحتی در قسمت پایینی لگن می شود. کودک مبتلا به بواسیر بارها و بارها سعی دارد که مخرج خود را لمس کند. کودکان نوپای بزرگتر ممکن است مخرج خود را بخارانند و حتی ممکن است از ناراحتی در اطراف مقعد خود شکایت کنند.نکته: زمانی که خونی در پوشک یا مدفوع کودکتان مشاهده کردید بهتر است که سریعا به یک پزشک مراجعه کنید.
 

علل بروز بیماری بواسیر در کودکان چیست؟

علت اصلی بواسیر، فشار بر رگ های خونی و بافت های ناحیه ی رکتال است. فشار پی در پی بر روی عروق خونی باعث التهاب و در نهایت انسداد مقعدی می شود. در اینجا چند دلیل وجود دارد که چرا ممکن است به بافت مقعد یک کودک فشار وارد شود:

یبوست به علت ایجاد فشار مکرر بر روی بافت مقعدی:

این مورد اغلب شایع ترین علت بواسیر است. یبوست باعث ایجاد فشار مکرر بر روی بافت مقعدی به منظور دفع مدفوع می شود.

اسهال به دلیل زیاد شدن دفعات دفع مدفوع:

اسهال باعث می شود که نوزاد در طول روز، بارها دفع مدفوع داشته باشد که می تواند باعث بیرون زدگی بافت های هموروئیدی گردد.

نوع رژیم غذایی( کم فیبر):

فیبر و آب برای دفع راحت مدفوع، ضروری هستند. جذب پایین فیبرهای غذایی و مصرف پایین آب می تواند مدفوع را سفت کند، که برای دفع به فشار بیشتری نیاز داشته باشد.

آموزش نامناسب در استفاده از توالت:

کودکان نوپا به سبب توصیه های نادرست در مورد آموزش استفاده از توالت ممکن است به صورت نشسته دفع مدفوع داشته باشند که این، کار را برایشان سخت تر می کند. فشارهای تکراری (حتی بدون یبوست یا اسهال) ممکن است باعث انسداد شود.

ناهنجاری های ژنتیکی در دستگاه گوارش:

برخی از کودکان به سبب ناهنجاری ژنتیکی در دستگاه گوارش خود، ممکن است دچار هموروئید شوند. افرادی که سابقه خانوادگی این بیماری را دارند، بیشتر مستعد ابتلا به آن می باشند.

نحوه تشخیص بیماری بواسیر در کودکان چگونه است؟

پزشکان بیماری بواسیر نوزادان و کودکان نوپا را می توانند با بررسی بصری منطقه مقعدی شان تشخیص دهند. اما اگر بواسیر داخلی و غیر قابل تشخیص باشد، ممکن است یک معاینه فیزیکی مورد نیاز باشد.

دکتر به آرامی ناحیه اطراف مقعد را با انگشتان دستکش دار خود لمس می کند و هر نشانه  ای مبنی بر خونریزی هموروئید داخلی را بررسی می کند. به احتمال زیاد سایر روش های تشخیصی مانند آنوسکوپی و پروکتوسکوپی که در نوزادان و کودکان نوپا استفاده می شود، زمانی مورد استفاده قرار گیرند که خونریزی از قسمت های دستگاه گوارشی (به غیر از مقعد) باشد.

روش های درمان بیماری بواسیر در کودکان

رفع علت اصلی مشکل، باید در درمان بواسیر به نوزادتان کمک کند. هم چنین شما می توانید برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری چند برنامه مراقبتی را در منزل خود امتحان کنید تا از این وضعیت جلوگیری کنید و کودک را از درد کشیدن نجات دهید. بیماری بواسیر ممکن است با استفاده از داروها، درمان های خانگی و تصحیح سبک زندگی درمان شود.

درمان شرایط مزمن:

این مورد، اولین مرحله در درمان علت اصلی انسداد است. بنابراین اگر کودک دچار یبوست یا اسهال باشد، پزشک به درمان این شرایط می پردازد. هنگامی که این مشکلات حل شدند، چند روز زمان می برد تا التهاب به خودی خود برطرف شود.

استفاده از حمام آب گرم: حمام آب گرم برای بهبود تحریک ناشی از بواسیر، مفید است. اجازه دهید کودکتان دو بار در روز، در حدود ۱۰ دقیقه با آب ولرم حمام کند. آب گرم، بافت هموروئید و رگ های خونی ملتهب را آرام می کند، در نتیجه سوزش آن را بهبود می بخشد. به طور کلی، حمام برای نوزادان بسیار آرامش بخش هست و به آنها کمک می کند تا احساس بهتری داشته باشند.

تغییرات در رژیم غذایی کودکان: غذاهای آبکی و غنی از فیبر مانند غلات کامل، هویج، کلم بروکلی، سیب و پرتقال را در رژیم غذایی کودک نوپای خود قرار دهید.

استفاده از کرم های ضد بواسیر: این کرم ها خارش در ناحیه ی مقعدی را از تسکین می دهند. توجه داشته باشید که از این کرم ها بیش از میزان توصیه شده توسط پزشک مصرف نکنید. این کرم ها باید برای یک دوره محدودی مورد استفاده قرار گیرند چرا که تنها برای زمانی است که کودک از خارش شدید رنج ببرد.

روش های پیشگیری از بیماری بواسیر در کودکان

سه اقدام زیر می تواند به کاهش خطر ابتلا به هموروئید در کودکان و نوزادان کمکتان کند:

  1. به علایم اولیه یبوست و اسهال توجه داشته باشید: این مشکلات در صورت چک نشدن می توانند منجر به انسداد شوند. اسهال، منجر به دفع مکرر مدفوع آبکی می شود، در حالی که یبوست سبب مدفوع سفت و توده ای می شود. توجه به این علایم خطر ابتلا به هموروئید را کاهش می دهد.
  2. آموزش صحیح توالت به کودکان نوپا: به کودکان نوپا بگویید تا به خودشان فشار نیاورند. همچنین، آن ها را مجبور نکنید تا در یک مدت زمان محدودی اجابت مزاج خود را به اتمام برسانند. اجازه دهید روی صندلی آموزش مستراح یا توالت بنشینند و منتظر بمانند تا بطور طبیعی و به راحتی اجابت مزاج داشته باشند. تمرین روی این آموزش ها از فشار و التهاب هموروئید در کودکان نوپا ممانعت به عمل می آورد.
  3. رعایت رژیم غذایی متعادل برای کودکان: به کودک نوپای خود ترکیب مناسبی از مواد غذایی جامد غنی از فیبر بدهید. آن ها را تشویق کنید که به اندازه کافی آب بنوشند تا همیشه بدنشان هیدراته باشد.
 

مرکز تخصصی درمان بیماری های نشیمنگاهی

ما توانسته ایم با بهره گیری از بهترین و برترین دستگاه های روز دنیا در محیطی کاملا بهداشتی توسط کادری مجرب و حرفه ای و همچنین پزشک متخصص اقدام به درمان بیماری های نشیمنگاهی از جمله درمان بواسیر، درمان شقاق ( درمان فیشردرمان کیست مویی، درمان فیستول، درمان توده های ناحیه تناسلی، درمان زگیل تناسلی به طور تخصصی و بدون درد و بیهوشی نموده و رضایت بیماران عزیز را جلب نمائیم و در سریع ترین زمان ممکن آن ها بهبود دهیم.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درزمینه درمان بیماری بواسیر با ما تماس بگیرید

  • ۹۸/۱۰/۰۵
  • عادله عادلی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی