در مورد تفاوت نمای کامپوزیت و نمای فایبرسمنت برد می توانیم بگوییم هردوی اینها دارای کیفیت شبیه به هم است اما باید متذکر شد کسانی که سمنت برد را برای سازه خود انتخاب میکنند از نظر هزینه برای آنها بسیار مقرون به صرفه می باشد در حالیکه کامپوزیت یک نمای گران قیمت است. در صورتی که سرعت اجرای فایبر سمنت بردها بر روی سازه ها از کامپوزیت ها سریع تر می باشد .همچنین سمنت برد نمایی است که بهشدت فضای خانه را صمیمی، زیبا و طبیعی میکند، در حالیکه کامپوزیت، نمای مخصوص اداره یا بیمارستان است. فایبر سمنت برد ها در مقایسه با کالاهای دیگر از وزن پایینتری برخوردار بوده و نسبت به صدا عایقتر هستند .با ما همراه باشید تا باهم به مقایسه کیفیت فایبر سمنت برد نسبت به نمای کامپوزیت بپردازیم.

مقایسه کیفیت فایبر سمنت برد نسبت به نمای کامپوزیت
نمای فایبر سمنت برد بهتر است یا نمای کامپوزیت
- نمای کامپوزیت اگر از نوع ضد آتش آن نباشد بسیار خطرناک است و توصیه نمی شود و از نظر زیبایی نیز نمی توان آن را در رده بالایی قرار داد کامپوزیت به دلیل حس صنعتی بودن آن بیشتر مناسب ساختمان های اداری و تجاری می باشد و کمتر در ساختمان های مسکونی مورد استفاده قرار میگیرد.
- استفاده از این محصول در نزدیکی دریا به دلیل تغییراتی که بر روی رنگ بوجود می آید توصیه نمی گردد.یکی از نماهایی که در کشور ما به تازگی وارد صنعت ساختمان شده است ، فایبرسمنت یا سمنت برد است که که به دلیل خاصیت انعطاف پذیری آن بسیار مورد توجه معماران قرار گرفته است و در معماری می تواند پاسخگوی طرح های بلند پروازانه باشد.
- فایبر سمنت برد از نظر کیفیتی به دلیل استحکام ومقاومت بالایی که دارد نسبت به کامپوزیت ارجح می باشد و بسیاری از پیمانکاران نما بر این امر اعتقاد دارند که کیفیت فایبر سمنت بد بعنوان یکی از مصالح نوین با دیگر متریال ها قابل مقایسه نمی باشد.
- در تفاوت کیفیت فایبر سمنت برد و نمای کامپوزیت می توانیم به این نکته اشاره کنیم که فایبر سمنت در تمامی شرایط جوی قابل استفاده می باشد و در برابر هوای سرد و بارانی و هم در هوای گرم دارای مقاومت بالایی می باشد و کاربرد فراوانر در صنعت ساختمان سازی دارد.بد نیست بدانید که استفاده از فایبر سمنت بعنوان یک عایق آتش است در صورتی که برخی از فایبر سمنت بردها این خاصیت را ندارند و قابل اشتعال می باشند.
- همچنین فایبر سمنت برد نسبت به کامپوزیت عایق مناسب تری در برابر گرما و سرما می باشد که با اجرای نمای کامپوزیت این امر محقق نمی شود.داشتن نمایی که عملکرد حرارتی خوبی داشته باشد مستقیماً مصرف انرژی را تحت تأثیر قرار میدهد لذا در نمای ساختمان، استفاده از مصالحی که ضریب انتقال حرارتی کمتری دارند، باید مورد توجه قرار گیرد. و نمای ساختمان بعنوان محافظی برای آن ساختمان می باشد.
- عایق بودن نسبت به صوت یکی از ویژگی های بارز فایبر سمنت برد است که آن را از نمای کامپوزیت متمایز کرده است.نمای ساختمان میتواند به عنوان یک عایق صوتی ایدهال و مناسب عمل کند. توجه به این ویژگی به خصوص برای ساختمانهایی که در شهرهای بزرگ صنعتی و تجاری و یا در کنار مسیر گذراصلی واقع شدهاند از اهمیت ویژهای برخوردار میباشد.
- زیبایی نما و کیفیت بالای آن با اجرای نمای سمنت برد یکی از دلایلی هست که پیمانکار نما از این متریال در پروژه نماکاری خود از آن استفاده می کند در حالی که ورقه های کامپوزیت حالت خشک و بی روحی به ساختمان می دهند. نما صورت ظاهر و منظره خارجی هر ساختمان است و پوششی مخفی و به دور از انتظار عموم نیست. نما همواره مورد توجه عموم قرار میگیرد، لذا زیبایی جزء جداییناپذیر هر نما میباشد. همچنین زیبایی و چگونگی نما معرف هنر و کیفیت کار مهندس معمار و طراح ساختمان نیز میباشد.
-
کاهش اتلاف انرژی یکی دیگر از کیفییت های غیر قابل انکار ورقه های فایبر سمنت برد می باشد. درسیستم نمای خشک ابتدا یک عایق حرارتی به طور مستقل با اتصال مکانیکی یا چسب به بدنه ساختمان محکم میشود سپس چهارچوب یا اسکلت نگهدارنده که از جنس چوب، فولاد یا آلومینیوم میباشد، به ساختمان متصل شده تا نمای خشک با رعایت فاصله از عایق حرارتی بر روی چهارچوب نگهدارنده قرار گیرد. فضای خالی که بین نما و عایق قرار دارد خود بهترین عایق حرارتی میباشد لذا این سیستم نقش بهسزایی در کاهش اتلاف انرژی دارد.
نصب فایبر سمنت برد آسانتر است یا کامپوزیت؟
آسانی اجرا نمای فایبر سمنت برد برای ساختمانهای مرتفع نسبت به کامپوزیت : اجرای سیستم فایبر سمنت برد به دلیل عدم استفاده از ملات، در قسمتهای مرتفع ساختمان بسیار سریع تر و آسان تر از سایر نماها مانند نمای کامپوزیت میباشد. همچنین در این سیستم دسترسی برای مراقبتهای دورهای به خصوص در ساختمانهای مرتفع وجود دارد و این سیستم برای خانههای مسکونی کم ارتفاع، بسیار کم هزینه است و معمولا مورد استفاده قرار میگیرد.
- ۹۹/۰۶/۰۲